Flex&ouder, ben je dan dubbelduur?

Flex & ouder, dan ben je toch dubbelduur?

Menig werkgever is op zoek naar jong personeel omdat zij goedkoper zijn dan oudere werknemers. Als het dan ook nog eens gaat om een oudere flexwerker, dan ben je als werkgever financieel natuurlijk helemaal de pisang. Flexwerkers zijn al duur en een oudere flexwerker is natuurlijk dubbelduur.

Of toch niet …?

Laat ik een voorbeeld noemen uit eigen praktijk. Een horecaondernemer was op zoek naar een onderhoudsmonteur om de apparatuur in drie horecavestigingen te onderhouden. Nu werkte bij deze firma een jongeman van 27 jaar en samen met de manager inventariseerde hij elke dag wat er moest gebeuren. De werkgever zorgde voor de levering van alle benodigdheden en de jonge onderhoudsmonteur deed de reparaties.

De jongeman vertrok en wij boden een ervaren onderhoudsmonteur aan van 58 jaar. Onze opdrachtgever constateerde een uurloonverschil en liet weten toch te gaan voor een jonger iemand. Hij gaf ons niettemin de opdracht op zoek te gaan naar een jonge onderhoudsmonteur.

Wij hebben de opdrachtgever gelukkig bereid gevonden om het gesprek met onze 58-jarige kandidaat aan te gaan en hem voorlopig in te huren. Het gaat hier immers om een 24-uursbedrijf. Toen onze onderhoudsmonteur aan de slag ging, vroeg hij de opdrachtgever of hij een blik mocht werpen op de leverancierscontracten. Hij had met diverse leveranciers jarenlang zaken gedaan. Onze uitzendkracht kreeg hiervoor toestemming en één van zijn eerste daden was het openbreken van de leverancierscontracten. Dit leverde de werkgever een besparing op van vele duizenden euro’s per jaar!

Ook kon de werkgever het inventariseren van het onderhoud overlaten aan zijn nieuwe medewerker. Dat scheelde hem vele arbeidsuren per week. De 58-jarige flexwerker is inmiddels overgenomen. Nederland. Steeds flexibeler, voor alle leeftijden! Uitzendwerk werkt!

Remco Valkman, eigenaar van NestrX, uitzendbureau voor actieve 50- en 65-plussers
Juli 2014

Comments are closed.

Zo bereikt u ons

Johan de Wittstraat 39
3311 KG Dordrecht

Tel: 078 – 6311430                                                                                          

Mobiel: +316- 15303368

(Na kantoortijden & alleen bij calamiteiten)

E-mail: info@nestrx.nl

Social media

Facebook  Twitter  Linkedin