Spanning op de arbeidsmarkt naar hoogste punt sinds economische crisis

De spanning op de arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2018 verder toegenomen naar het hoogste punt sinds de economische crisis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag. In het kwartaal waren er gemiddeld tachtig vacatures per honderd werklozen. Het vorige hoogtepunt werd vlak voor de economische crisis geregistreerd, toen waren er gemiddeld 79 vacatures per honderd werklozen.

Reden voor de krappe arbeidsmarkt is de lage werkloosheid en de grote hoeveelheid vacatures, schrijft het Centraal Bureau Statistiek In het vierde kwartaal waren er 18.000 minder werklozen en daalde het werkloosheidspercentage naar 3,6. Daartegenover staat dat het aantal vacatures volgens het Centraal Bureau Statistiek juist verder toenam. In het vierde kwartaal stonden er volgens de nieuwe cijfers 264.000 vacatures open. Voor het derde kwartaal op rij werd er een recordaantal openstaande vacatures bereikt.

Voor meer informatie: https://www.nu.nl/werk/5741034/spanning-op-de-arbeidsmarkt-naar-hoogste-punt-sinds-economische-crisis.html 

Comments are closed.

Zo bereikt u ons

Johan de Wittstraat 39
3311 KG Dordrecht

Tel: 078 – 6311430                                                                                          

Mobiel: +316- 15303368

(Na kantoortijden & alleen bij calamiteiten)

E-mail: info@nestrx.nl

Social media

Facebook  Twitter  Linkedin